Blog 20 Muizenissen - vrijdag 3 juli 2015

 Blog 20  Muizenissen


Wie op een boerderij op het platteland of in een oud huis in de binnenstad woont, kan paradijselijke ogenblikken beleven. Een zonsopgang terwijl de nevel optrekt boven de weilanden, verse blauwschokkers uit de eigen moestuin, een paard dat uitgerekend op Sinterklaasmorgen hinnikend voor het open slaapkamerraam staat. De zachte koelte op het terras aan de gracht, een diner met vrienden in het kaarslicht in de eetkeuken, een vlucht gakkende ganzen die luidruchtig vertelt dat de zomer terug komt. Het geluk kan niet op.
 
 
 

Reacties:

Toen ik, lang geleden, aan het Wilhelminaplein in Eindhoven woonde (huis bouwjaar 1905, ik woonde daar eind jaren 80, de tijd dat ik Roel 's morgen vroeg af en toe tegen het lijf zwom in de Tongelreep, maar dat terzijde) sliep ik op de grond en vond ik 's morgens soms muizenkeutels op mijn matras. Mooie symbiose.

Wiendelt Steenbergen jr- 03-07-2015

Beste Roel en Louise, wat een leuk verhaal over de muizenplaag. Wij hebben ooit een muis in de piano gehad, die s'avonds, terwijl ik rustig zat te lezen, de snaren beroerde. Dat was een vreemde gewaarwording. Onze zoon Alex heeft alle toetsen verwijderd, maar zonder vangsucces. Uiteindelijk toch maar gif gestrooid. Anders was het einde piano geworden met al dat vilt op die hamertjes. Liefs, Fem

fem- 03-07-2015


Reageren:

Anti-spam 0 + een = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >