Blog 16 I have a dream - donderdag 4 juni 2015

Blog 16  I HAVE A DREAM
 
28 augustus 1963. Martin Luther King Jr. staat voor het Lincoln Memorial in Washington D.C. Hij vertelt zijn droom voor meer dan 200.000 mensen. Een citaat: "I have a dream that one day, down in Alabama, with its vicious racists, with its governor having his lips dripping with the words of "interposition" and "nullification" – one day right there in Alabama little black boys and black girls will be able to join hands with little white boys and white girls as sisters and brothers. I have a dream today!”
 
lees verder ...
 
 
terug naar hoofdmenu weblog

Reacties:

Indringend en indrukwekkend verhaal. Doortrokken van de geest van de oudtestamentische profeten -die over de christenheid veel meer vaardig zou moeten worden dan nu het geval is.

Wiendelt Steenbergen- 06-06-2015

Dag Roel, Wat een prachtige column die ik las met een lach en een traan. Helaas is de droom van Martin Luther King nog niet helemaal uitgekomen. Hoewel veel blanke en zwarte kinderen en volwassenen samen optrekken, moeten we misschien nog even wachten tot een volgende generatie om Luther's droom 100% (?) verwezenlijkt te zien. Ik kom regelmatig in Alabama en zie (voel)toch nog wel een beetje het verschil in omgang met elkaar (wederzijds). Het is moeilijk te duiden. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook heel veel hoog opgeleide donkere mensen. Wat betreft die Happies (mijn vorige hond heette overigens HappY) daaraan ik erger me wezenloos, niet alleen aan de boodschap maar ook aan het taalgebruik.Waarom moet het allemaal in wazig Engels/Amerikaans ? We lijden aan een enorme taalverruwing en verarming. De kranten en TV doen daar vrolijk aan mee. Zo, door jouw column ben ik dit ook even kwijt

Ans Bloemsma- 04-06-2015

hoe je het beschrijft! Bijna Koot en Bie! De woorden die de Happies gebruiken, zo goed getypeerd. Voor mij is het woord "chillen" het vreselijkste woord van deze tijd. Mooie column!

Greetje- 04-06-2015


Reageren:

Anti-spam 4 + 6 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >