Blog 15 VOORBIJ, voorgoed voorbij... - dinsdag 19 mei 2015

Blog 15  Voorbij, voorgoed voorbij
 
Voor de derde – en voor nu, laatste – keer neem ik je mee in onze wereld van herinneringen aan het sterven en afscheid van Martijn.
 
Het is alsof ons verdriet nu intenser is dan toen. Het slaat harder toe, heeft een grotere lichamelijke impact. We hebben geprobeerd te doorgronden hoe dat kan. Was het omdat het toen nog nauwelijks te begrijpen viel? Was het, omdat we zó in beslag werden genomen door het moment van toen, de hectiek van die tijd, de voorbereiding en het regelen, de sterke wil om het goed te doen voor Martijn, voor ons als gezin, voor allen rond Martijn? Was het omdat we toen nog niet zijn dood en zijn bijzondere leven met elkaar konden verbinden? Was het omdat het gat in ons leven toen nog nauwelijks werd gevoeld?
 
lees verder
 
 
terug naar hoofdmenu weblog

Reacties:

Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik, door jullie Roel en Louise, voor het eerst met deze muziek in aanraking kwam. Jij, Roel, had er tekst op gemaakt ter ere van...? Dat weet ik niet meer. Maar de muziek, in combinatie met jouw woorden, maakte toen diepe Indruk op me. Sindsdien kan ik deze muziek niet horen zonder weer dat gevoel te voelen wat het me toen gaf. Gevoel wat zich niet laat omschrijven. Ook bij het lezen van de woorden die je er voor Martijn aan gegeven hebt hoor ik de melodie in m'n hoofd, neurie ik het zachtjes mee. Dat deze muziek jullie troost en vrede mag geven, in vele momenten, maar vooral in jullie herinneringen aan Martijn! X

Birgit- 19-05-2015


Reageren:

Anti-spam 12 + 8 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >